måndag 4 juli 2011

Lata dagar

Lata dagar och semester. Att man har semester är ju något man kan planera på något sätt. Alla förstår dock inte detta med att planera. Tydligen har Västtrafik återigen schabblat sig, även om man skyller på sina underhuggare. Det är nämligen aldrig Västtrafiks fel, precis som det är aldrig ä'r SJs fel. Skönt att kunna skylla ifrån sig. Tydligen har DSB inte förstått att man måste planera in semestrar, eller snarare att ersätta vid semester. Ja då då brakar hela tågsystemet igen när man inte har lokförare mm. Katastrof för pendlare. Västtrafik gör det igen.
Finns gud? Nej, isåfall hade inte västtrafik eller SJ funnits... (Ja jag vet, krig o elände är värre, men nu är det i-landsproblem här :P)

2 kommentarer:

  1. Västtrafik har ett fascinerande feltänk inbyggt som genomsyrar hela organisationen och allt den företar sig. Man utgår ifrån att vi resenärer är till för Västtrafik, och inte tvärtom. Raka motsatsen alltså till de flesta normalt fungerande kollektivtrafikleverantörer världen över. Där man uppger sig vara till för att ge allmänheten god service. Möjligtvis med undantag för i gamla DDR eller liknande diktaturer...

    Märkligt fenomen, som sagt. Och det förklarar till dels attityden hos deras styrelseordförande och andra på den nivån, som med en druckens envishet framhärdar i att det famösa biljettsystemet är i grunden perfekt, det är vi resenärer som "måste lära oss". Samma "Goddag yxskaft" reaktion utlöses av diskussioner kring de "utmärkta" nya Italienska spårvagnarna. Ingen som någonsin satt sin fot i dessa trånga, obekväma, bullrande och ständigt felbehäftade missfoster håller med...

    Man brukar säga att ett folk får de offentliga institutioner och ledare de förtjänar, men vad har vi gjort för ont här i Västra Götaland, och framförallt i Göteborg... ;-)

    /Lev väl

    SvaraRadera
  2. I detta fall kan man dock inte skylla på Västtrafik. Mycket skit står de för, men detta kan inte Västtrafik själva rå för. Den saken är säker.

    //Lokförare som inte har semester än på ett tag.

    SvaraRadera