onsdag 3 november 2010

Insiprationsdagar


Har varit på två inspirationsdagar.
Igår tisdag var det högskolan väst. En hel del intressanta föreläsningar och seminarier. Bland annat om ovårdat språk på sociala medier, ungdomskulturer, ledarskap i klassrummet (hon ville ha FLER möten för lärare :( ) och kung alkohol. En del spännande saker faktiskt. Jag trodde ju att det skulle vara totalt utflippat på skolan med "estetiska lärprocesser". Enligt rapporter var det VÄRRE än vad man trodde från början. Underliga hälsningsfraser, bygga mänskliga pyramider och annat totalt flummeri fyllde skolan denna dag. Endast den krångligaste hovetikett från 1600-talet kommer upp i den nivån. Så jag är helt enkelt glad att jag valde högskolan väst. Den enda läraren som gillade detta var nog Hellman... (www.stefanhellman.se)

Idag onsdag var det Chalmers och Gu som anordnade inspirationsdagen för Kemi- och biologilärare. Det som var innan lunchen var speciellt bra, framförallt föreläsningen om järnbrist i tredje världen. En hel del intressanta aspekter och faktiskt även lite tvärvetenskapligt. De eländigt fattiga i tredje världen skall blötlägga och sedan fermentera sin majsgröt innan de äter den, på så sätt frigörs mer järn och de blir inte anemiska. C-vitamin hjälper också att få mer järn. Även spännande internetsidor tipsades om och det är bra för man har inte tid att hela tiden leta efter intressant stoff. Dagen var helt klart värt resan till Götet. 30 kompetenta och behöriga ämneslärare som lyssnar och ställer intressanta frågor, det är det som fortbildning handlar om, inte 70-tals inspirerade hippiefasoner!!
Nu är har jag lov, två hela extra dagar. Njutning!

4 kommentarer:

  1. Jo - vääääldigt givande dag. Alla ska med - tjalalalala!

    SvaraRadera
  2. Hehe, ja Hellman, förstår att du är nöjd, även om jag tror att det kanske var i svåraste laget för ditt intellekt... ;)

    SvaraRadera
  3. Huvudet på spiken Trond. I svåraste laget var det =)

    SvaraRadera
  4. Inna - med det uttalandet verkar snarare Trond ha en spik i huvudet. Kom igen nu - du ska ju vara entreprenörskapslärare sägs det - då borde du väl begripa att kemimajjar inte vet vad de snackar om.

    Idag IKEA, imorgon IKEA - missade ju hälften. Och då får det bli tretton mil norrut istället för söderut :-D

    SvaraRadera