fredag 26 november 2010

Iiiiisande kallt!!!!


Kallt och kyla, både inne och ute. Lärarkonferens i Arenan, och det märktes att hallen är en ishall. Isen får ju inte smälta även om andra akltiviteter försiggår och då blir det ju så att man inte kan värma på. Bandymatch redan ikväll! Hålet är dock lagat sedan länge och vi slapp uppleva något liknande.

Ruggigt kallt och extremt trist att behöva genomlida det hela. Inget nytt. Förmodligen för att man varit påläst och varit på andra konferenser. Man kan ju undra om det var nån som fick något nytt. En av föreläsarna trodde nog att vi var småbarn som inte visste vad ord betydde. Lite jobbigt. Annars är det på tiden att man börjar på allvar diskutera skolfrågor och vad man ska ha en utbildning till. Fungerar det eller inte? Vems är felet isåfall? GP diskuterar friskt!

Eftermiddagen bjöd på något bättre innehåll och det var bra att informatörerna vågade låta oss fråga istället för att hålla sig till programmet. Många frågor med en del svar. Det är uppenbart att Skolverket har stor tilltro till huvudmännen och rektorer, för mycket ansvar hamnar på dem. Det är ju till stor del deras fel att man velat reformera, och det är fortfarande så att de har väldigrt stor betydelse, så det där med likvärdighet tex kommer ju inte bli så stor skillnad. Tyvärr.

Får också rapporter om goda resultat i skidor. Härligt med NORSKA framgångar, Björgen Etta och Jon Kristian Dahl Etta!!! Blir nog en riktigt spännande skidsäsong även om storgiganten Northug inte är med än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar