onsdag 1 september 2010

Arbetslösa = lata?


Jag har ibland hört att det finns de som tycker att arbetslösa är lata och att de minsann kan ta de skitjobb som finns istället för att ta en massa bidrag.

Statistik från SCB visar att det är ca 415 000 arbetslösa i Sverige. På arbetsförmedlingen finns det ca 33 000 jobb att söka. Det innebär att om alla de jobben tas av arbetslösa finns det ändå över 375 000 arbetslösa kvar. Man kan således inte bara säga att de är lata när det inte finns n ågra "skitjobb" att söka. Det är en rätt hemsk människosyn som finns därute i vårat avlånga land, man kan bara hoppas att de inte själva kommer drabbas av arbetslöshet någon gång i livet, det är inget jag ens önskar min värsta fiende.

3 kommentarer:

  1. Här är då en som absolumente håller med. Visst finsn det några få skitjobb, men de felsta av de som annonseras ut på af kräver hög kompetens, samt att bara ca 18 % annonseras ut på af, resten finns att finna i tidningar o.d. Inte 100 på 18%, men tror det var den siffran jag hörde nämnas.

    SvaraRadera
  2. Om siffran stämmer innebär det att det isåfall finns ca 183000 jobb. Det är ändå med råge fler som är arbetslösa än vad det finns jobb. Och som du säger, "skitjobben" finnes icke.

    SvaraRadera
  3. Hijonen wara någhre elendighe satetygh hwilka icke öfwer hufwud hwilja arbeiten. Statestikhen hit und dit - zweihundert arbeiter und tre ledighe arbeiter - men hwad spiela deth für någhon roll - dammråtthorn ju finnas ij oendtlighe antaler für hijonen. Bidragslinijen wara für herrarna und arbeitslinijen für then late hijon.

    SvaraRadera